Kårehamns Fisk & Havskök

Fiskeflottan levererar nyfångad Östersjöfisk direkt till Kårehamns Fisk & Havskök, färskare än så blir det inte! Från Östersjön får man torsk, sill, ål, gös, gädda, abborre, horngädda och förstås den berömda ölandsflundran. På sensommaren har man lokalt fångade insjökräftor, kokta direkt i butiken.Från västkusten kommer direktlevererade varor av högsta klass. Man kan därför bjuda på nykokta räkor, havskräftor och humrar – såväl amerikanska som svenska. Man har kallrökt och varmrökt lax i flera smaker, rökt ål, makrill, torsk, näbbgädda och böckling – beroende på säsong.

Man har servering direkt på kajen, fulla rättigheter och en komplett meny. Fisken är särskilt utvald i butiken och spelar självklart huvudrollen.

Mellan Kårehamns fiskaffär och Kårehamns strand ligger båthuset där den gamla räddningsbåten M/S Kåreholm står om vintern. På sommaren rullas hon ut och bereder plats för ett kafé för badgäster och besökare som är sugna på något lättare. Kaffe och kylda drycker, smörgåsar, våfflor, glass, korv med bröd och bakverk står på menyn!

Källa: Kårehamns Fisk & Havskök (hemsida)

Gillamarkeringarna sparas endast på alltpaoland.se och delas eller syns inte på något socialt nätverk.
Tillgänglighet: Lättillgängligt

Allt på Öland 2021. Utvecklad av Tegelwebb